Climate metal?

Climate metal?

Det är viktigt att engagera sig i klimatfrågan, och coolt att uttala sig i den. Metal-branschen är självklart med på banan för att ta sin position i framtidens samhälle, det är intressant hur några av banden skapar allianser för att bredda sin egen marknad – smart.

Metal-branschen bygger allianser med hållbarhetsspecialister och personer som driver arbete för att rädda vår miljö, allt detta är förstås positivt och bidrager till branschens ännu starkare samhällsetablering.

Climate metal?

En av landets mest etablerade festivaler, Sweden Rock, arbetar numera intensivt för att minska sin miljöpåverkan. Man använder klimatvänlig energi, vattensnålt sanitetssystem och initierar miljöarbete på varje avdelning, det är ett ganska nytt och mycket större fokus på hållbarhetsarbetet och kallar planen ”Hållbar Hårdrock”. Det finns ett styrdokument som innehåller en modell för hur arbetet ska gå till, allt ifrån sopsortering till ren energi.

Det finns flera exempel som Göteborgsbandet Watain som hämtat inspiration från klimatångesten. Sångaren i bandet, Erik Danielsson är en naturvän som gärna tillbringar till i skogen i skarp kontrakt till scenpersonen som frontar bandet.

Eller varför inte alliera sig med den världsberömda tonåringen Greta Thunberg som lagt världen för sina fötter som en alternativ rockstjärna.

Det kanske är dags för en ny horisontell metal-genre, ska vi döpa den till Climate Metal?