Starta ett eget metalband

Starta ett eget metalband

Om du är intresserad av att skapa ditt eget metal-band ska du inte försöka att efterlikna någon annan utan du ska gå din egen väg och skapa något helt eget. De som försöker efterlikna ett annat band brukar sällan lyckas. Det första du ska göra är att sätta upp mål och det bästa är om du kan precisera målsättningarna. Du kanske vill spela in en skiva inom ett år eller liknande. Det är bra att vara beredd på att människor runt omkring dig kommer att säga att det är omöjligt och att det aldrig kommer att gå. Lyssna inte på dem utan kör på. Om du misslyckas har du i alla fall gett det ett ärligt försök. Om du gillar att spela datorspel kan du använda din gaminglaptop i början till ditt musikskapande eller skaffa dig en så du kan göra båda sakerna på samma dator. Tro det eller ej, men en gaminglaptop är bra till mycket mer än att spela på.

Bandets namn är viktigt

Det kan vara en fördel om bandet hittar en stil som inte funnits tidigare och att vara hårdast och mest högljudda kommer förmodligen inte att fungera så bra alls. En originell stil är att föredra eller så hittar du på en helt ny genre som gör bandet helt unikt. Vad bandet heter är också väldigt viktigt. Ett kort namn är att föredra och något som människor kommer att komma ihåg. Att hålla bandets namn till ett eller max två ord är bra. När du skapar ditt band ska du tänka på att välja folk som kan samarbeta på ett bra sätt och som har kunskap om internet för att kunna hjälpa till att lägga upp olika gig eller liknande. Alla medlemmar måste kunna spendera mycket tid tillsammans utan att det ska bli osämja. Glöm inte att det är viktigt att bandet har en image som passar hela gruppen.

Undvik alltför komplicerad musik

När du ska skapa musik ska du ha i åtanke att komplicerad musik sällan går hem hos människor. Den enkla musiken är alltid något som vinner i längden. Försök att skapa musik som skapar känslor. Om bandet spelar för en publik vill du få en reaktion från publiken. Om de känner något för musiken kommer det förmodligen att gå hem.