Hårdrockens framtidslöften

Hårdrockens framtidslöften

Ibland förstår man inte hur stor en artist kommer att bli just i början, ofta inom metal förstår man inte storheten förrän man tittar i backspegeln – därför är det svårt att säga vilka artister som är de nya löftena som vi kommer att kalla ”magiska” en dag.

Mongoliets nya hårdrockslöfte heter The Hu. Musiken känns lite bekant, den har ett sting av Linkin Park i sig och känns tung och bra. The Hu blandar traditionell folkmusik med tibetansk strupsång och heavy metal på det mest magiska vis. Lite skumt att beskriva men detta kan bli något.

Det finns flera band som kommer att forma framtidens olika metal genrer, melodiösa hardcorebandet Code Orange är en av dem. De var ett av de första bandet som inledde online konserter under pandemin. De är innovativa, game-changers och framtidstänkande. Soundet har en maffig botten som har ett inslag av folkmusik och en fet känsla i sånginslagen.

En annan intressant trend börjar dyka upp – Japans export av Kawaii-metal-band, band som varvar poppiga melodier med death metal. Helt vansinnigt underbara kontraster. Här har Babymetal varit det ledande bandet länge men nu kommer flera in på banan, som exempelvis Ironbunny som har en cyborg som gitarrist, Han heter Ediee.

De flesta trendsättande banden är undergroundband som vågar göra som man vill.